Get Instagram Followers Likes - GetInsta Blog
GetInsta - Get Free Instagram Followers Easily

Get real and organic followers & likes on Instagram.

Unlimited free Instagram followers & likes.

Easy to use, 100% safe and 24/7 support.

Buy Followers Now

Cara Memperoleh Pengikut Percuma di Instagram - 6 Cara Memperoleh Pengikut Instagram Percuma pada tahun 2021

Memperoleh pengikut Instagram percuma tidaklah sukar seperti yang anda fikirkan. Cubalah 6 cara pantas untuk mendapatkan pengikut percuma di Instagram pada tahun 2021.


Updated 2022-01-20 02:10:08 | by Mathilda

Adakah anda ingin mengetahui cara mendapatkan pengikut percuma di Instagram? Semakin banyak orang bergabung dengan Instagram untuk berkongsi kenangan dari kehidupan setiap individu, foto, dan banyak lagi setiap hari. Ia juga merupakan platform media sosial yang hebat untuk perniagaan hari ini. Dari segi pertumbuhan Instagram, mendapatkan lebih banyak pengikut di Instagram pada tahun 2021 tidak akan semudah seperti satu atau dua tahun yang lalu. Sekiranya anda ingin menonjol dan mempamerkan jenama anda di Instagram, anda harus lebih pintar dan bekerja lebih keras untuk menumbuhkan lebih banyak pengikut di Instagram. Dalam panduan berikut, kami akan berkongsi 6 cara untuk mendapatkan pengikut Instagram percuma pada tahun 2021.

bagaimana mendapatkan pengikut percuma di Instagram 2021

1. Lengkapkan Profil Instagram Anda untuk Mendapat Pengikut Percuma untuk Instagram

Kesan pertama penting kerana anda hanya mempunyai 7 saat untuk membuat kesan. Perkara pertama yang boleh anda lakukan untuk membuat kesan yang baik di akaun Instagram anda adalah melengkapkan profil anda. Melengkapkan profil anda adalah hack pengikut Instagram terbaik. Terdapat 4 perkara utama yang perlu diselesaikan:

 • Gambar profil anda. Pastikan gambar anda mewakili anda atau perniagaan anda dengan jelas. Gambar ini mungkin kecil, jadi manfaatkan sepenuhnya ruang anda agar pengikut dapat mengenali gambar anda dengan segera.

 • Nama akaun anda. Anda boleh menambahkan kata kunci dalam nama supaya pengguna lain dapat menemui anda ketika mereka mencari kata kunci.

 • Bio. Pastikan bio anda terang. Biografi sering boleh diubah untuk memasukkan ajakan bertindak atau sesuatu yang ingin anda tonjolkan buat sementara waktu, jika tidak, semestinya bagus dan deskriptif.

 • URL. Ini adalah bahagian yang boleh diklik oleh pengguna lain untuk mengetahui lebih lanjut mengenai blog, perniagaan atau produk anda.

2. Dapatkan Pengikut Percuma di Instagram dengan Aplikasi Pengikut Instagram Percuma - GetInsmartaGetInsitaGetInsita

Sekiranya anda ingin mendapatkan pengikut percuma di Instagram dengan serta-merta, cubalah GetInsmartaGetInsitaGetInsita. Dengan aplikasi pengikut Instagram ini, anda boleh mendapatkan pengikut percuma di Instagram dengan mudah. Tidak seperti alat Instagram yang lain, GetInsmartaGetInsitaGetInsita menyediakan sistem keselamatan yang selamat untuk mengumpulkan orang sebenar untuk diikuti dan memberi likes antara satu sama lain. Oleh kerana ia bukan bot, anda dapat meningkatkan pengikut Instagram secara organik tanpa melanggar peraturan dan dasar Instagram. GetInsmartaGetInsitaGetInsita juga merupakan salah satu aplikasi terbaik untuk mendapatkan likes Instagram. Lebih-lebih lagi, ia adalah percuma. Ikuti langkah mudah di bawah ini, anda akan hack pengikut Instagram dalam masa yang singkat.

Langkah 1: Muat turun aplikasi GetInsmartaGetInsitaGetInsita percuma ke telefon Android atau iOS anda. 

Langkah 2: Lancarkan Aplikasi ini dan tambahkan 1 hingga 5 akaun Instagram.

Langkah 3: Dapatkan coins dengan memberi like kepada pos orang lain atau mengikuti orang lain dalam aplikasi pengikut Instagram percuma ini dengan coins.

dapatkan pengikut Instagram percuma 2021

Langkah 4: Dengan coins yang anda peroleh, anda boleh ketik "Dapatkan Pengikut".

bagaimana mendapatkan pengikut percuma di Instagram 2021

Langkah 5: Akaun anda akan mula mendapat pengikut Instagram percuma dengan serta-merta.

GetInsitaGetInsmartaGetInsita: Best Instagram Followers & Likes App
 • Free high-quality Instagram followers & likes from 100% real person.
 • Organic daily IG followers & likes with various subscriptions.
 • Instant delivery and 24/7 customer support.

3. Ikuti Pengguna yang Disarankan untuk Mendapatkan pengikut Instagram secara percuma

Instagram memilih pengguna yang dicadangkan berdasarkan siapa yang anda ikuti, senarai kenalan anda, atau pos sebelumnya yang anda like. Ini boleh menjadi cara yang baik untuk meningkatkan pengikut di Instagram kerana biasanya anda sudah mempunyai persamaan yang dapat membantu anda mencari khalayak dan niche tertentu dengan mudah. Berikut adalah 3 kaedah untuk mencari pengguna yang dicadangkan. Semua kaedah akan membawa pengikut anda ke dalam dunia akaun yang baru, dan dengan itu akan membiarkan pengguna sasaran anda mengikuti anda kembali.

 • Cari Orang: Klik ikon di sudut kanan atas aplikasi untuk orang yang mempunyai ikon terbang. Ini akan membawa anda ke "Discover People" yang menyenaraikan pengguna yang disarankan.

dapatkan pengikut percuma Instagram 2021

 • Profil: Pergi ke profil pilihan anda. Ketik butang "Mengikuti", kemudian senarai pengguna yang disarankan dipaparkan di bawah untuk anda tatal. Ini memberi anda lebih banyak pengguna yang pelbagai yang anda boleh meneroka dan mengikuti.

dapatkan pengikut percuma di instagram

 • Ketik Profil pengikut anda, kemudian ketik ikon lungsur turun. Anda akan melihat pengguna yang dicadangkan.

bagaimana mendapatkan pengikut percuma di Instagram

4. Hantar Pos Berkualiti Tinggi Secara Berkala

Setelah anda mempunyai profil Instagram yang lengkap, cari beberapa akaun penting untuk diikuti dan buat beberapa kandungan yang hebat, anda boleh mula mengepos secara berkala. Menurut sebuah kajian, profil yang disiarkan tujuh atau lebih kali seminggu (atau sekurang-kurangnya sekali sehari) mendapat lebih banyak suka dan mendapat lebih banyak pengikut lebih cepat daripada yang menyiarkan lebih jarang. Berikut adalah tips berguna yang perlu anda ketahui:

 • Cuba video, video langsung, dan Cerita. Walaupun Instagram bermula sebagai pos perkongsian foto, ia menjadi lebih daripada sekadar gambar. Apabila anda mengepos cerita di Instagram, anda akan muncul di bahagian depan feed Stories. Jangkauan rata-rata video tumbuh lebih cepat daripada penglibatan rata-rata gambar.

 • Dapatkan pengikut percuma di Instagram dengan mengepos dengan gaya yang konsisten. Mempunyai gaya atau tema yang konsisten bukan hanya mengenai penjenamaan, tetapi juga untuk mewujudkan harapan untuk akaun Instagram anda yang boleh dipercayai oleh pengikut atau bakal pengikut anda. Mereka ingin melihat lebih banyak jenis kandungan yang sama setiap hari. Sekiranya anda dapat mengekalkan konsistensi ini di setiap pos, anda akan meningkatkan pengikut anda di Instagram dengan kadar yang lebih pantas dari masa ke masa.

 • Sebanyak 1-2 pos sehari disarankan dan maksimum 3 pos sehari. Pengikut selalu mahukan kandungan yang menarik dan segar, jadi jangan hantarkan perkara berulang untuk membosankan dan mengganggu pengikut anda.

5. Gunakan Hashtag untuk Mendapat Pengikut Percuma di Instagram

dapatkan pengikut Instagram percuma

Tambah, terokai, dan gunakan hashtag topik yang relevan dan menarik dengan pantas untuk mendapatkan pengikut percuma di Instagram. Tujuan hashtag adalah untuk membuat pos anda dapat ditemui oleh pengguna lain di Instagram. Oleh itu, orang yang mencari pos yang berkaitan dengan hashtag dapat menemui anda di bawah hashtag tersebut. Anda boleh mendapatkan hashtag yang popular dan trending dalam kandungan niche anda. Adalah idea yang baik untuk membuat hashtag anda sendiri dan terus menggunakannya. Anda juga boleh menambahkan beberapa hashtag ke Instagram story anda untuk mendapatkan pengikut Instagram percuma setiap hari. Namun, jangan lupa untuk tidak menggunakan terlalu banyak bilangan hashtag yang anda gunakan dalam siaran. Tag seperti #LikeforLike #followme dan gimik lain harus dielakkan. Berikut adalah perkara penting untuk menggunakan

 • Gunakan hashtag yang berkaitan

 • Cari hashtag yang popular dan bergaya

 • Buat hashtag anda sendiri

 • Jangan selalu menggunakan hashtag yang sama

 • Gunakan pelekat hashtag dalam cerita Instagram

 • Elakkan label berlebihan

 • Elakkan menggunakan gimik sebagai hashtag

6. Tulis Kapsyen yang Menarik

Walaupun Instagram adalah platform visual, kapsyen memainkan peranan penting dalam meningkatkan interaksi, yang dapat membantu anda memperoleh lebih banyak jangkauan dan interaksi. Jangkauan dan penglibatan adalah faktor utama bagaimana mendapatkan lebih banyak pengikut di Instagram. Berikut adalah beberapa strategi utama yang boleh anda cuba:

 • Tuliskan kata-kata menarik yang paling penting di permulaan. Setelah beberapa baris teks, kapsyen dalam feed pengguna dipotong, jadi sampaikan maklumat yang paling menarik dari bahagian atas.

 • Tanyakan soalan. Ini memudahkan audiens anda untuk memberi komen. Penyertaan ini akan membantu menjadikan akaun anda dapat dilihat oleh lebih ramai orang.

 • Cuba emoji. Emoji dapat membantu menarik perhatian pembaca dan sesuai untuk kebanyakan jenis akaun di rangkaian sosial visual.

 • Cuba panjang kapsyen yang berbeza. Instagram membolehkan kapsyen panjang, jadi anda boleh menguji beberapa penceritaan mendalam jika siaran anda memerlukannya. Kapsyen pendek juga boleh menjadi sangat berkesan ketika visual bercakap untuk diri mereka sendiri.

Kesimpulannya

Menambah pengikut Instagram anda sering kelihatan tidak mudah, tetapi jika anda mengikuti teknik dan strategi yang betul, anda pasti akan mendapat lebih banyak pengikut Instagram pada tahun 2021. Cubalah teknik ini pada tahun 2021 untuk melihat berapa banyak akaun anda dapat berkembang tahun ini.

GetInsitaGetInsmartaGetInsita - Get Free Instagram Followers & Likes without Following
 • Unlimited free Instagram followers, active and 100% real.
 • Totally free and authentic Instagram likes.
 • No password. No survey. Instant delivery.


GetInsta Logo GetInsta

Your ultimate tool to get free Instagram followers & likes. 100% real.

Download For Windows

100% safe & clean

Instagram Giveaway
50 Daily Followers 0.99

30-Day

Icon Avatar - Buy Instagram Followers

INS

0 POSTS 0 Followers 0 Following